Dags att landa…

Vi har haft en händelserik första vecka, Kaktus, Russin och jag.

I måndags var vi bara hemma i lägenheten och lärde känna varann litegrann. Kaktus tog Russins ankomst på bästa tänkbara sätt, hon var lite skeptisk men släppte det snabbt och allteftersom dagarna går så blir tjejerna bättre och bättre vänner….otroligt skönt!

I tisdags så styrde vi ut på de snöiga vägarna från Göteborg mot Dalarna och precis som resan ner från Stockholm så sov lillfröken HELA vägen! Två stopp för kisseri och sedan så var det snark i mitt eller Marcus knä hela den 7h långa resan. Maken till behändig hund har jag aldrig varit med om ;).
Vi var framme i Tällberg (strax utanför Leksand) vid 22 på kvällen så efter en macka var det dags att gå o lägga sig. Vi fick eget rum jag och hundarna vilket var skönt…
Vaknade till -25 gradig, solig och vacker Dalarnamorgon, ut och kissa hundarna och sedan var vi kvar över dagen i för att My’s småsyskon skulle slippa vara ensamma. Russin fick träffa Speedway och Milda för första gången och peppar peppar, det gick som på en dans.
Milda var jätteglad över att se en valp och hjälpte Kaktus att tillrättavisa lagom mycket och lekte själv som en liten tok med Russin.
Speedway var väl den som var mest skeptisk över vad det var för liten svart filur som helt plötsligt ingick i vår lilla klick men efter lite uppmuntran och framför att efter att vi lät dom bekanta sig själva utan inblandning så hängde alla 4 som dom aldrig gjort annat!
En stor sten föll från bröstet, inte för att jag hade trott att det skulle hända ngt men för att man ändå var så spänd på hur det skulle gå.

Vid 3 lämnade vi Dalarna och fortsatte mot Norrland.
Ytterligare en resa då lilla damen mest sov och de stora hundarna var så duktiga i burarna i bagaget.
Resan tog ca 8h och när vi kom fram så visade termometern på minus 29grader…herregud så kallt det var.

My har ju köpt hus i Norrland så vi bodde där allihopa, huset höll behagliga 13 grader när vi kom fram så det var dubbla tjocksockar och massa massa stearinljus tills värmen gick upp lite. Vilket den typ inte gjorde förrän på juldagen.
Vi hängde inomhus och slappade torsdagen och lät hundarna varva ner lite och vänja sig vid varann…drack glögg,  tittade på film och bara hade det bra.

Julafton…..vaknade och allt var som vanligt. När Russin och Kaktus skulle få frukost så märkte jag att Russin var väldigt svullen runt magen, lite som en fotboll…tänkte att det var gaser eftersom hon fått smaka på kaktus ben med baconsmak kvällen innan och bägge hundarna fick frukost. Magen svullnade mer och mer och Russin kräktes en gång utan att det kom ngt, lite gult skum bara samt att hon drack väldigt mycket vatten. Då började oron för att hon kunde ha svalt ngt som satt sig på tvären i den lilla magen och paniken ökade när man insåg att det var 8 mil till närmaste veterinär…fy fasen!
Russin var pigg och alert hela tiden, hade lyster i ögonen och ville leka med Kaktus precis som vanligt. Gav det en liten stund till men när hon försökt bajsa två gånger utan att lyckas samt att magen fortsatte vara väldigt svullen och stenhård så kunde vi inte vänta längre, hitta en bil vi kunde låna, åka 8 mil till veterinärmottagningen i Sollefteå och hoppas på det bästa på vägen dit…jag bölade såklart av oro och My fick köra.
Efter en kvart i bilen så kräktes Russin upp frukosten mot min hals och sen somnade hon innanför min jacka. När vi kom fram till veterinären så hade det precis anlänt en bil med en väldigt gammal hund som fick bäras in på bår och då fick vi vänta en stund i väntrummet. På den tiden hann Russin kissa två gånger, ta sönder en växt samt: BAJSA!! Jag blev så lycklig… I bajset så låg det lite lite staniolpapper, sånt som sitter runt ischoklad. Lilla lilla skitfisen… Såfort hon bajsat så gick ju svullnaden ner och vi funderade på om vi skulle vända och åka hem igen 😉
Kändes dock som att eftersom vi åkt flera mil så kunde veterinären åtminstone få känna igenom henne. Han klämde kände, vi drog händelseförloppet och han konstaterade att Russin var en väldigt frisk valp som bara hade haft lite magknip!
Den analysen kostade 2100:-, man måste älska jourpriserna!!
Jag åker hellre 100 gånger för mycket än 1 gång för lite till veterinären men jag kan säga att lite sved det ju att jag åkt 8 mil enkel väg med en valp som hade magknip… Men som veterinären sa: det kunde lika gärna varit ngt som satt fast i tarmarna eller tarmvred så att vi hade fått öppna upp henne och då hade det varit bråttom så det var bra att ni åkte.

Resten av julafton förflöt utan större tillbud. Vi åt julmiddag, Russin lekte lite med My’s småsyskon och sedan somnade hon under min stol, sen var det julklappsutdelning uppe på Mickelsåsen (My’s mammas hus) ca 8 vuxna och 2 barn med så mycket julklappar att jag aldrig sett ngt liknande! Russin var med, hon kissade lite i julklappshögen, lekte lite med avdragna snören o sen somnade hon…igen….världens behändigaste lilla skit ❤
Trötta trötta ramlade vi i säng den kvällen…

Resten av Norrlandsvistelsen var lugn och trevlig. Hundarna betedde sig som att de aldrig gjort annat än varit med varann, när Kaktus och Russin härjade för mycket så la sig mamma Milda i och berättade att nu var det dags att lugna ner sig…

I måndags sträckkörde vi hem, Kaktus och Russin satt tillsammans i buren i bagaget och jag kanske hörde sammanlagt en kvarts gnäll från Russin sen var det tyst och hundarna sov. Underbart! Resan hem tog 14h med 4 stopp på 100 mil så vi kände att det inte kunde gått bättre med tanke på väglaget.

Igår var vi bara hemma och landade. Kaktus och Russin härjar som två dårar, vilar och härjar lite till.
Dom är underbara!!

liten russin innanför jackan

mys…
lek me Kaktus
snusar sött…
tissetass..
mina vackra ❤

Annonser

2 reaktioner på ”Dags att landa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s