MyDog dag 1!

Snökaos i Göteborg (som resten av Sverige)…

Russin var hos min syster idag när det var dags för första dagen av MyDog.
Domaren var en italienare vid namn Claudio De Giuliani, aldrig dömt staffar innan, ville absolut inte se dom snett framifrån som vi är vana att ställa upp dom utan rakt från sidan skulle de stå.
Han var VÄLDIGT nogrann med tänderna och kastade ut hund efter hund på 3or. Hade noll koll på vilka hundar han hade gett 1or eller 2or och ÄNDRADE till o me en 2a till en 1a på en tik i juniorklassen för att tjejen inte hade fattat att hennes hund fått en tvåa och därmed stått kvar i ringen under konkurrensbedömningen….OBS! Rättelse: tydligen hade hunden fått 1a från början men ringsekreteraren missat detta…Faktum kvarstår; han va inkonsekvent, dömde ut hundar på 2or o 3or som var för höga men placerade andra som var lika höga… ut med hundar på 2or samt 3or för bettfel men placerade andra…Så jävla dåligt att betala 500spänn för att ställa din hund för en domare som aldrig dömt staffar och dessutom var jättevirrig!

Kaktus åkte ut på en 2a idag, som typ mer än hälften av hundarna…
Hon gjorde dock sin bästa utställning hittills så jag är väldigt nöjd med min tjej. Hon gick som ett ljus, stod still och skötte sig som ett riktigt proffs, även på bordet. Kunde inte varit mer nöjd med vår insats. Sen att domaren tyckte att hon visade för mycket av ögonvitan och att hon hade dåligt stop är ju sekundärt…den domaren ger jag inte mycket för 😉

Missförstå mej dock rätt, STORT GRATTIS till de som placerade sig, en vinst är en vinst o svinroligt!!!!!!!!

Nya tag imorn då det är en kvinna från Ryssland som dömer och My som ställer då jag vill kunna slappna av och fota alla fina hundar och ta en sväng i shoppingstånden osv =)

Bilder och kritik från idag:

(37cm)
In type in general appearence. Not perfect scissorbite. More stop. Enough parallel head upper line (??) Enough rounded eyes but show a little white. Enough straight topline. Enough carrige of tail. Enough chest for age. Pastern should be more strong. Enough ”flently ”(helt oläsbart ord men typ)  movement. Good colour.

Kaktus på bordet..
står fint på golvet =)
mattes duktiga tjej!

tack My för fina bilder!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s