Inoff:ernas helg


Har det varit denna helgen =)
Vädret har varit toppen och jag tackar gudarna för att pollenallergin peppar peppar håller sig litegrann i bakgrunden så det var endast den kraftiga förkylningen som förföljde mej…kanske inte ultimat men väldigt mycket bättre än både och.

Lördags: Vara/Grästorp
Domare: Erica Winberg

Russins klass bestod av 2 tikar, varav den andra tiken var en månad äldre än Russin men kanske vägde 14-15 kg så det var en rätt stor skillnad på dem. Russin skötte sig galant, stod jättefint, lät mej pilla och ställa tillrätta, visade sitt fina bett som hon fick beröm för =D =D och var allmänt cool. Vi kom på 2 plats med motiveringen ”det är en väldigt fin hund, bra bett och korrekta proportioner överallt men jag tycker att hon borde ha mycket mera massa vid sin ålder” men vi hängde inte läpp för det!! Vi var nöjda med vår prestation!

Kritik:
Korrekt form på huvudet och korrekt uttryck men ännu allt för tunt. Tunnheten gäller hela hunden, skulle vara mycket grövre. Bra hals. Stram fin rygg. Korrekt formad bröstkorg. Bra front. Bra vinklar bak. Korrekt formad svans. Välmusklad för åldern. Rör sig bra!

Kaktus då. Hon gick mot sin ständiga följeslagare på inoffer: Ängalunds Svea. En fin tik med den där härliga ”chokladmahognybrindle” färgen…Shogunstaff har ett par hundar med den och Catharinas Bea har fått den också (inte så konstigt då pappan är Shogunstaff Highlander) Strunt samma!
Kaktus ”kan ju det här nu” så vi körde på och jag är lika nöjd med henne som med lillan. Stod och gick bra men det räckte inte då även Kaktus förlorade på att hon var för tunn. Jag är ju van vid det nu efter 2 år men lite tråkigt är det ibland att alltid få höra att dom skall vara som kassaskåp…. (Nu inte sagt att Svea var det för det var hon inte)

Kritik:
Välformat huvud. Bra öron (!!) & korrekt bett. Utmärkt hals. Välformad bröstkorg. Bra rygglinje i stående, välver länden i rörelse. Knappt vinklad fram. Bra vinklad bak. Kraftigare benstomme & mer substansfull kropp. Rör sig mycket bra från sidan men markstrång.(vad betyder markstrång??)

Jajajaja, nöjd med prestationen samt att bägge hundarna hade gjort sina bästa åkte vi hemåt.

Söndag: Tjolöholm
Domare: Alf Andersson

Vi var på plats 40 minuter innan det satte igång. Drack en kopp kaffe, snackade lite och hade det allmänt bra. Idag blåste det SVINKALLT men solen sken iaf så lite värme fick vi.
Russin hade konkurrens av en privatuppfödd peidsötnos efter Bismas Pike Bubbles vid namn ”Wilda”. Vi träffades i Sätila också men då gick vi i olika klasser. Nu gick bägge tjejerna i 6-9 mån.
Russin gjorde sitt bästa idag också men hon var jättetrött efter lördagens äventyr så det var ingen riktig stuns i steget och fokusnivån var avsevärt lägre. Alf var väldigt trevlig och tyckte att hon var en väldigt fin liten tjej! Hon vann idag och blev därmed BIR-valp.

Kritik:
Utmärkt typ. Välformat huvud. Bra uttryck. Välutveckat käkparti. Framskjuten skuldra. För åldern välbyggd kropp. Något knappt vinklat bakställ. Kunde ha kraftfullare rörelsemönster.

Kaktus gick emot en Ballstafftik. Samma sak med henne, trött och lite halvdan prestation men ändå såpass bra hon orkade med vilket ju räckte. Hon vann också och blev BIR!! En bra dag kan man säga 😉

Kritik:
Utmärkt typ. Välformat huvud. Bra hals. Välvinklad i skuldra och överarm. Välbyggd kropp (tänk så knäppt att det kan vara totalt tvärtom från dag till dag) Något knappt vinklat bakställ. Kunde ha kraftfullare rörelser.

Sedan följde den lååååååååånga väntan på gruppfinalerna…vi väntade från ca 11-14.15 innan finalerna kom igång. Tjejerna blev tröttare och tröttare och jag övervägde flera gånger om jag skulle strunta i det och åka hem men så känner man ju att man redan suttit där så länge att man lika gärna kan sitta lite till så vi blev kvar. Tur var väl det!

Russin tog hem gruppfinalen också, denna gång i konkurrens av en släthårig foxterrier så inte speciellt många i gruppen men ändå!
Min lilla hoppetossa!
Överlycklig fick jag SPRINGA ut ur ringen, kasta in Russin i buren och slita ut Kaktus så vuxenklass grupp 3 var precis efteråt!
Kaktus var trött och osugen och gick väl med nosen nerkörd i backen hela varvet runt finalringen men stod som en pärla gjorde hon så vi hamnade på en 3e plats trots bristande entusiasm!!
Härlig dag!

Bilder då ja…
Kameran låg nyladdad och klar på köksbordet i lördags morse men det hjälpte in då jag i min feberyra packade allt UTOM den…curse me!
Idag hade jag med den men eftersom My skulle in med Speedway precis efter Russin och jag skulle in med Kaktus precis efter Speedway och vi inte kände ngn mer där så blev det inga bilder idag!! Tråkigt efter en sådan bra dag, men jag skall försöka ta lite vårbilder på tjejerna imorn som kompensation…

Nina Bjurström fotade oss dock lite i lördags(tusen tack!!) så här kommer hennes bilder:


Det har varit en lååång men bra helg! Nu är dom 3 musketöserna trötta!

Annonser

En reaktion på ”Inoff:ernas helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s