Vänersborg i efterskott

Japp, här kommer den då…den seena uppdateringen om vår dag i Vänersborg.

Vänersborg är nog årets bästa utställning tycker jag. Vacker omgivning och det har, de 3 åren jag varit där, alltid varit fint väder…
Ganska varmt men det fläktar ändå och det finns i mitt tycke gott om skugga till hundar och om man inte känner att det räcker så ligger ju utställningen vid en sjö så man kan gå en bit och svalka hundarna.

Vädret var på vår sida även iår…vilket var tur för det regnade heeeeela dagen innan.
Packade in 4 tjejer och 4 hundar i Catharinas bil och begav oss.
34 staffar anmälda. De vuxna i en ring och valparna (som bara var Russin och en till) i en annan.

Kaktus var inte på humör överhuvudtaget, ville mest nosa och det slutade med ”Very Good” vilket motsvarar en 2a. Vi åkte ut för att hon….ja gissa?? För lite massa. Igen.
Jaja…det är bara att kämpa på. En vacker dag så får vi en domare som gillar staffar i Kaktus stil och då jäklar 😉

Kritik: (Domare: Peter Harsanyi, Ungern)

36,5cm.
2 1/2 years old. Good size and type but too light construction. Good scull & fore face. A little bit light in head. Good eyes. The back must be a little bit more musculatur. The chest is not deep enough. Correct angulations. Good movement & character.

Sen inleddes den lååååånga väntan på Russins tur. Vi var klara vid halv 11 och bedömningen i Russins ring (där hon gick som hund nr.32) skulle börja 11. Den bedömningen blev dock en dryg timme försenad så hettan och väntan hann tära på den lilla svarta pärlan som inte heller var på humör.
Hon gjorde dock sitt bästa och blev BIM mot hanvalpen som klart förtjänade vinsten. Han visade sig superfint, var bättre utvecklad för sin ålder och vi var nöjda när vi styrde kosan hemåt igen.

Kritik: (Domare: Julie Fynmore,  Australien)

7 1/2 months. Fine female. Good headshape. Good cheek. Brown expressive eyes. Ears need to settle, a little flighty at the moment. Nice arch of neck. Firm topline. Good width but needs to drop. Would like less leg. Good tail set. A little too long. Close behind, little wide in front. Holds topline well on side gait.  

Annars då?
Jorå…sommaren stegar på. Kaktus och jag går på lydnadskursen, vi skall ha näst sista gången imorn. Det har liksom flutit på för tjejen där innan men nu har något hakat upp sig och all stadga är borta. Konstigt men vi backar och börjar om.
Målet är att starta i rallylydnad någon gång i sommar!! Hejja!!

Rasspecialen närmar sig med stormsteg. Känns spännande!
Skall bli så skoj att åka ner och se alla hundarna och leva i ”Staffville” en helg. Skall ju bo med Kaktus halvbror Orville, hans dotter Irma och Orvilles matte Taru. Kommer bli grymt!

Russin skall till veterinären imorn om de har en tid på Västra. Hon har fått vatten eller ngt i örat, skakar huvudet och kliar hela tiden.. Har kikat men ser inget vax (kör ju dessutom öronrens när jag tycker att det börjar bli skitigt) så vi måste kolla upp det. Nästan allt hår på det lille örat har hon kliat bort på bara två tre dagar…stackars liten!

Avslutar med ett par bilder från Vänersborg, tyvärr lyckades ingen av mina kompisar som åkte med (3 st) ta några kort med någon av kamerorna som var med (2 system, 4 mobiler) på Kaktus det lilla mobboffret. Russin, Adde och Bea förevigades dock så det räcker och blir över. Nästa gång skall jag leja in någon som fotar med min kamera och BARA fota mina egna hundar…hihihi!
Håll tillgodo iaf:

enda bilden på Kaktus och mig…(vi är längst till vänster i bild, framför oss är Jonas o hans fina Walli)
Russins motståndare….5mån supersöt Poormanshane =)
Russin blir klämd på…
fixa, ställa, pilla….
done!
 BIM & BIR sötisarna!!

Annonser

En reaktion på ”Vänersborg i efterskott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s